Prime Lase HR

Там където други апарати се провалят, Prime Lase HR успява!

Запиши час

За процедурата

Лазерната епилация е надежден и напълно безопасен метод за дълготрайно отстраняване на нежеланото окосмяване от лицето и тялото. Докато традиционните методи за обезкосмяване като бръснене и кола маска са само временни решения, свързани с дискомфорт, зачервявания и дори инфекции, лазерната епилация е безболезнен, бърз и изключително ефективен метод. След курс от процедури е възможно да забравите за космите за години напред. Лазерната епилация също така лекува обърнати и враснали косми, фоликулит, както и подобрява качеството на кожата. Заличава пигментации. Светлината от лазерния лъч подмладява кожата в третираната зона.

 Предимствата на обезкосмяването с PRIME LASE HR

Винаги се грижим нашите клиенти да получават най-добрата услуга, с модерни и изпитани технологии. Затова ние работим с последно поколение диодна лазерна технология за премахване на нежеланото окосмяване – PRIME LASE HR.

При тази технология се използват много къси импулси с висока доза енергия, които унищожават ефективно след серия от процедури дори фините косъмчета. Динамичният или безболезнен режим е другата важна характеристика на PRIME LASE HR. Тази система ни позволява да работим без никакъв дискомфорт или болка, което прави лазерна епилация напълно поносима за всички пациенти, включително и за мъже с дебели косми.

Нещо повече, PRIME LASE HR използва „crystal freeze“ технология за охлаждане в апликаторите си, която постоянно и автоматично регулира температурата.

Дълготрайното отстраняване на окосмяването се постига за кратко време чрез селективно отстраняване на космите в анагенна фаза на растежа. Това означава, че с една процедура можем да унищожим само около 25% от космите. Затова е необходима серия от 6-10 процедури за постигане на пълно редуциране на окосмяването.  Лазерният лъч бива привлечен от пигмента в косъма (меланин), след което се трансформира от светилна в топлина. Косъмът провежда топлината до луковицата, която се пръска по въздействието на силното нагряване. Лазерната епилация с PRIME LASE HR помага за отстраняването на кистозни косми и при проблеми с фоликулите, при хипертрихоза и хидрадеинит.

Често задавани въпроси

  • Колко процедури са необходими?

    Лазерното отстраняване на нежеланото окосмяване изисква няколко сесии, тъй като можем да премахнем само космите, които се намират в анагенна фаза на растеж. Броят на сеансите зависи от зоната, която се третира, дебелината и цвета на косъма, вида на кожата и специфичните нужди на всеки пациент. Най-често 6-10 процедура са необходими за пълен ефект. При някои хора, разбира се са необходим по-малко сесии, при други – повече. Затова направете предварителна консултация с наш специалист, на която той ще Ви запознае подробно с процедурата.

  • Безопасна ли е процедурата?

    Процедурата е напълно безопасна. Лазерите в медицината се използват повече от 50 години. За това време няма случай на необратим страничен ефект след лазена епилация.

  • Има ли странични ефекти?

    Рисковете са минимални и повечето от тях са обратими. Най-честите реакции включват зачервяване, остатъчна еритема и перифоликулярен оток, които в повечето случаи отминават в рамките на ден или два.

  • Защо лазерната епилация не може да предизвика рак на кожата?

    Отговорът е във физиката. Радио вълните, микровълните, инфрачервените лампи, както и лазерите за епилация използват нейонизираща електромагнитна радиация. Енергията не е достатъчна, за да причини увреждане на ДНК, свързано с развитието на рак. Всички форми на радиация доставят енергия, която загрява таргетираната цел – количеството топлина зависи от интензитета и продължителността на импулса. Лазерите за епилация използва видима и невидима (инфрачервена) светлина, която се абсорбира от хромофора меланин – пигмента на косъма. Енергията се трансформира в топлина, която термично разрушава космения фоликул без да уврежда околните тъкани.

  • Защо лазерната епилация не може да причини безплодие при жени?

    Защото лазерният лъч е изключително къс. 810 nm дължина на вълната. Той прониква най-много на 1 cm в косъма. Той не може да проникне до нито един вътрешен орган.

  • Перманентно ли е обезкосмяването с PRIME LASE HR?

    PRIME LASE HR елиминира постепенно активните фоликули (космите в анагенна фаза на растеж) чрез последователни сесии. В определени случаи има някои фактори, които биха могли да активират растежа на косми от фоликули, които са били неактивни до момента. Хормонални промени, например, могат да бъдат част от тези фактори.

  • Болезнено ли е?

    Процедурата е безболезнена за повечето пациенти, въпреки че някои клиенти чувстват дискомфорт, топлина или боцкане. Други пациенти чувстват по-скоро студенина от охлаждащия накрайник на устройството.

  • Колко дълго продължава процедурата?

    Продължителността на процедурата зависи от размера на обработваната зона. Горната устна може да отнеме до 5 минути, по 15 минути за подмишниците, а за краката между половин и 1 час.

  • Съвети за вкъщи

    Пациентът трябва да избягва слънчевите бани, като и използването на лосиони за тен, или да посещава солариум преди процедурата. От момента на започване на процедурите, избягвайте използването на пинсети, кола маска, електролиза, домашен епилатор или други видове методи за обезкосмяване, които премахват космите от корена. Позволено, и дори препоръчително, е използването на самобръсначка преди процедурата.

Резултати от процедурата

Преди След
Преди След
Преди След