Микроблейдинг

Запиши час

За процедурата

Микроблейднигът е изключително популярна козметична процедура. Тя представлява перманентен грим или вид татуиране на различни част от лицето, като вежди, околоочна линия – горна и долна, устни. За разлика от традиционната татуировка, която е постоянна, микроблейдингът може да издържи до 2-3 години. Това е така, защото микроблейдингът използва различни инструменти и по-малко количество пигмент.

Процесът включва използване на ръчен инструмент с микроблатки с игли. Микробладингът включва проникване в кожата на 0.5 или 0.7 мм. По този начин в повърхностния слой на кожата се вкарват природни минерални оцветители, посредством игли за еднократна употреба. Тези оцветители са разработени специално за лице и тяло, не предизвикват алергии и не съдържат добавки и аромати.

Често задавани въпроси

  • Колко процедури са необходими?

    Обикновено е необходима една процедура и ретуш след няколко седмици. Перманентният грим не е еднозначен на татуирането, въпреки че и той има дългогодишна трайност. Перманентният грим издържа около 2-3 години, но неговата устойчивост зависи и от качеството на използваните материали, както и от типа кожа. Разликата между перманентния грим и татуировката се състои в дълбочината на процеса и във видовете оцветители.

  • Възможно ли да развия алергия към перманентен грим?

    Алергиите са рядко срещан страничен ефект, но въпреки това е възможно. Ако знаете, че имате алергия към оцветители или други вещества, съобщете за това на своя терапевт.

  • Възможни ли са инфекции?

    Инфекции са възможни само ако терапевтът не спазва необходимите хигиенни изисквания. Нестерилните инструменти и друго оборудване са сред водещите рискове за предаване на инфекция. Важно е цялото оборудване да се стерилизира преди процедурата, за да се избегнат всякакви инфекциозни усложнения. Затова се доверявайте само на доказани професионалисти. Ние в лазерно-козметичен център Росима спазваме висока хигиена и се грижим за здравето на клиентите, като използваме висококачествени продукти.

Резултати от процедурата

Преди След