Casmara

Цялостно обновяване на кожата на лицето.

Запиши час

Маски за лице

Ние в лазерно-козметичен център Росима работим само с висококачествени козметични продукти. За подхранване кожата на лицето, за подмладяване и изравняване на тена използваме маските на Casmara, които съдържат естествени съставки  – екстракти от морски водорасли, с мощен хидратиращ ефект, както и витамини и минерали, индивидуални за всеки тип кожа.

Маските за лице оказват на кожата лек и приятен натиск, като по този начин благоприятстват проникването на активните съставки. Ето за това ние ги предпочитаме като метод за подхранване и подмладяване на кожата.

Маската може за се нанася върху очите и устните, като по този начин можем да хидратираме и да подобрим текстурата на кожата, дори в трудно достъпни зони като устни и околоочен контур. Тези  маски  имат дрениращ ефект, намаляват подпухналостта и тъмните кръгове под очите.

Пилинги

Процедурата представлява излющване на горния рогов слой на на кожата. Предимството на пилинга е в това, че за кратко време се осъществява по-интензивно отстраняване на роговите клетки, след което кожата е видимо подмладена. Пилингите са в различна концентрация, като в зависимост от това след процедурата има или съответно няма период на възстановяване на кожата. Ние в лазерно-козметичен център Росима използваме пилинги с ниска химична концентрация – 10 % и 20%. Възстановителният период след нашите пилинги е само няколко часа, до ден или два.

При по-силните пилинги кожата е по-податлива на пигментации, затова те не се препоръчват през лятото. Нашите пилинги са целогодишни, като рискът от пигментации при тях е малък. Въпреки това препоръчваме да се нанася слънцезащитен крем с висок фактор целогодишно.

БАДЕМОВ ПИЛИНГ

Бадемовият пилинг е с концентрация 10%, което го прави лек и приятен, без възстановителен период. Пилингът може да се прави целогодишно с минимален риск от пигментации. Той представлява иновативната формула на химичните пилинги за активна био стимулация с бадемова киселина и стволови клетки.

ПИЛИНГ BIOREPIL (BioRePeelCl3)

Biorepil е иновативен метод на двуфазен пилинг, който само за една сесия ви позволява да постигнете добър лифтинг ефект, да подобрите тонуса на кожата и да премахнете старческите петна. Процедурата се основава на процеса на ексфолиране в комбинация със засилено стимулиране на биосинтеза на клетките. Това позволява за кратък период от време да възстановите напълно структурата на кожата си и да я подмладите по естествен начин.

НАТУРАЛЕН ПИЛИНГ TRI-ACTIVE

Този пилинг представлява ексфолиращ гел, който съдържа синергична комбинация от две алфа хидроксилни киселини (гликолова и млечна киселина) и бета хидроксилна киселина (салицилова киселина).Ефектът след него е гладка, нежна и дълбоко хидратирана кожа с равен тен. Той упражнява ексфолиращо действие на три нива: дълбоко – което се получава от гликолова киселина, междинен ефект, който е следствие от млечната киселина (по-голям размер на молекулата) и повърхностен ефект, който дава салициловата киселина (с най-голям молекулен размер).

Често задавани въпроси

 • Какъв е ефектът от пилинга?

  Пилингът е най-често срещаната процедура за цялостно обновяване на кожата на лицето. Ефектът от нея е: намаляване на бръчките и фините линии, израняване на тена, свиване на порите и премахване на пигментациите.

 • За кого е подходящ пилингът?

  Подходящ е за всеки тип кожа. Той стимулира възпроизводството на клетките, като овлажнява и регенерира цялостно кожата та лицето.

 • Как да се подготвя за процедурата?

  За да се подготвите правилно за процедурата не посещавайте соларуим и не правете слънчеви бани седмица преди нея. Не трябва също да използвате никакви козметика в деня на сесията.

 • Какви са съставките на бадемовия пилинг?

  Бадемова киселина- отстранява повърхностния слой с кератинизирани клетки. Активизира процесите на образуване на глюкозамингликаните и механизмите, които регулират клетъчния метаболизъм на ниво кератиноцит и фибробласти. Стимулира синтеза на нов колаген и подобрява структурата и вида на кожата.
  Гликолова киселина- усилва ексфолиращия капацитет на бадемовата киселина и спомага за дълбоката стимулация на дермата.
  Глюконолактон- действа като резервна AHA. Преобразува се в глюконова киселина (естествена AHA).
  Аргинин, Бетаин и Карнитин /комплекс аминокиселини с амфотерен химичен характер/- подобряват поносимостта към пилинга. Участват интензивно във възстановителните процеси и реконструктурирането на тъканите.
  Зантален /екстракт от Зантоксилум/- въздейства върху сензорните рецептори на кожата, като намалява усещането за щипане и парене.

 • Какви са съставките на пилинга Biorepil?

  Лактобионова, салицилова, винена киселина;
  Сквалан и аргинин, перфектно овлажнява кожата;
  Глицин и пролин, аминокиселини, които съставят колаген;
  Изопролин;
  Натриев аскорбат;
  Рибофлавин;
  Лимонена и гама-аминомаслена киселина.