3 НАЧИНА ДА ЗАЛИЧИМ ПИГМЕНТАЦИИТЕ

Проблемът с хиперпигментациите е чисто женски. Най-често дамите в по-зряла възраст са засегнати от този  козметичен, но неприятен проблем.  След 40-годишна възраст всяка трета жена страда от хиперпигментация. При жените над 50 години процентът на засегнатите е близо 90.

В Европа, голяма част от младите момичета около и над 25 са засегнати от кафяви петна или мелазма. Това е вид  хипермеланоза, породена от хормонална стимулация или UV лъчите от слънцето. Хиперпигментацията всъщност представлява кафяви петна по кожата, които може да разположени на едно и също място или да са разпръснати.

Има различни видове пигментни петна, в зависимост от фактора, който ги причинява и от дълбочината, на която са разположени в кожата.

Лентигото, например, представляват гладки кафяви петна с ясно очертани граници. Те се появяват по кожата, която най-често е изложена на слънце. Дължат се на често повтарящи се излагания на слънце и се увеличават с напредване на възрастта. Други видове пигментации са хиперпигментация след възпаление, които представляват петна след акне или друг вид възпаление, както и фототоксични реакции след употреба на парфюми или лекарства.

Темата ни днес обаче е само пигментации след слънчеви изгаряния. Разбира се, най-добрият начин за превенция срещу тях е ползването на слънцезащитен крем с висок  фактор, както и внимателното излагане на слънце. Чудесна профилактика срещу пигментни петна може да бъде и консумацията на храни, богати на витамините С и РР, каквито са магданоз, зеле, домати, боровинка, шипка, патладжан, картофи, фасул, кайсии, вишни и праскови.

А ето и няколко начина за третирането им.

Терапии с избелващи съставки

Определено най-добрите терапиите са тези, които съдържат билкови екстракти с избелващи свойства. Например, това е една от разновидностите на терапията HydrafacialMD, а именно Hydrafacial Britenol. Серумът, с който се извършва терапията съдържа мощната избелваща съставка Alpha Arbutin, извлечена от екстракт от мечо грозде. Тя намалява появата на тъмни петна и оставя кожата с по-равномерен тен. Серумът съдържа и стабилизирана формула на Витамин С, която е мощен антиоксидант и естествен ексфолиант, който изсветлява кожата. Сред био  съставки на Hydrafacial  Britenol са зеления чай, екстрактът от арника и див конски, които помагат за детоксикацията на кожата и се борят срещу свободните радикали. Чрез тях пигментните петната от слънцето изсветлят още на втората-третата процедура, а на шестата вече ги няма.

Пилинги

Пилингът винаги е бил чудесно средство за избелване на кожата. Той представлява излющване на горния рогов слой на кожата, като по този начин се стимулира нова кожа. Пигментните петна, който са разположени в повърхностните слоеве на кожата също се излющват с пилинга.

Зимата е най-подходящият период за пилинг процедури на лицето, тъй като слънцето не толкова силно и няма риск от засилване на пигментациите.

Заповядайте при нас на безплатна консултация! Ние ще Ви насочим която процедура против пигментации е най-подходяща за Вас. Запишете си час тук!