НАРЪЧНИК ЗА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

В тази статия ще споделим няколко любопитни факта за лазерната епилация под формата на „знаете ли, че…“, защото знаем, че… повечето от тези факти не са известни.

Знаете ли, че…

През живота си харчите средно около 10 хил. долара за самобръсначки и 23 хил. долара за пинсети, епилатори или кола маска. Въпреки солидната инвестиция космите ви продължават да растат и са все така гъсти и тъмни.

Знаете ли, че …

Някои форми на медицински методи за премахване на нежеланото окосмяване могат да Ви избавят за кратко от космите, но не и за дълго. При IPL технологията или фотоепилацията например, са необходими между 12 и 14 процедури за задоволителни резултати. С лазерите за епилация резултатите идват  само след 6-8 процедури. Някои лазери са по-подходящи за тъмни кожи, други за светли. Prime Lase HR е диоден лазер за епилация от последно поколение, който третира всички типове кожи и косми.

Знаете ли, че…

Космите по човешкото тяло имат 3 фази на растеж – анаген, когато израстват и са жизнени, теоген, когато се откъсват от космения фоликул и катаген, когато вече падат. Средната продължителност на живота на косъма е различна за различните части на тялото. Анагенната фаза на растеж на косата е 5-7 години. Окосмяването на краката е в анагенна фаза около 90 дни, на лицето е около 30-45 дни, а на интимните части – около 60 дни. Само космите в анагенна фаза на растеж могат да бъдат унищожени с лазер. Затова е много важно да спазвате датата на всяка следваща процедура, така както е предписал Вашият терапевт по лазерна епилация.

Знаете ли, че…

Преди да започнете лазерна епилация специалист трябва да определи Вашия тип кожа. Това става чрез скалата на Фицпатрик за фототиповете. Те са номерирани от първи до шести фототип, като първи фототип са най-светлите хора с руса коса, сини очи и много бяла кожа. Шести фототип са най-тъмните хора – чернокожите. На база на фотопита се определят и параметрите, по които ще бъде настроен лазера, за да третира конкретно Вашето окосмяване.

Знаете ли, че…

Над 80% хората споделят, че лазерната епилация, която са си направили с Prime Lase HR  е била дълготрайна и им е отнела само 6-8 процедури.

Време е да опитате и Вие.

Запишете час за безплатна консултация при нас чрез нашия сайт.